Geel

Getuigen gezocht van aanrijding op jaagpad

De politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout doet een oproep naar mogelijke getuigen van een aanrijding op het jaagpad van het Albertkanaal in Geel. Het ongeval gebeurde vorige zondag 26 mei rond 15u00 in de zone tussen de brug van Geel-Stelen en de fly-over in Geel-Punt.

Een gezin fietste rond dat tijdstip in de richting van de fly-over. Een auto met aanhangwagen kwam uit de tegenovergestelde richting en raakte het voorwiel van de fiets van het dochtertje van elf in het gezin. Het meisje kwam daardoor ten val en raakte gewond. De bestuurder van de wagen stopte niet en reed verder in de richting van Stelen-dorp.

Het voertuig heeft een Nederlandse nummerplaat, is donker van kleur en trok een gesloten witte aanhangwagen. Er zaten vermoedelijk vier inzittenden in. Het betrokken fietsende gezin nam die zondag deel aan het populaire fietsevenement Bikken en biken, waarvoor honderden fietsers op de baan waren.

De politie hoopt dat een van hen mogelijk iets gezien heeft of meer kan vertellen over het voertuig. Zij worden verzocht via telefoon via 014/56.47.00 of per mail contact te nemen.