Geel

Innovatieve troostplek voor en door studenten

De Thomas More campus in Geel opende een troostplaats voor studenten en medewerkers. Zij kunnen er terecht om stil te staan bij verlies, verdriet en rouw. Volgens Thomas More is rouwen nog altijd taboe en dat wilt men doorbreken.

De troostplek op campus Geel werd ontworpen door de laatstejaars van het Heilig Graf Turnhout en werd gebouwd door studenten bouw van de Thomas More hogeschool. Het concept werd gebouwd in en rond het microforest achter de F blok en bestaat uit verschillende symbolische elementen.

Zo is er het pad met slingerende vorm en zijn er de ruwe palen, op verschillende hoogtes. Ze weerspiegelen de grillige aard en golvende beweging van gevoelens. Banken bieden ruimte voor bezinning en reflectie, terwijl een lei stenenbak uitnodigt om namen of boodschappen achter te laten. De binnenkant van het huisje werd bewust met leem afgestreken.