Olen

Inschrijvingen voor Olense Kartoenale gestart

Tot en met 12 september kan iedereen zich inschrijven voor de Olense Kartoenale. De jaarlijkse cartoonwedstrijd die de gemeente Olen op de wereldkaart zette. Dit jaar worden de cartoonisten uitgedaagd om met het hoofdthema ‘verkeersborden’ aan de slag te gaan. Door de wegenwerken in Olen centrum en de daarbij horende signalisatie, zagen de organisatie van de Olense Kartoenale verkeersborden dan ook als een actueel thema.

Het thema van Amnesty International dit jaar is ‘recht op protest’. Iedereen heeft het recht om te protesteren. Het is een onmisbaar middel in de strijd tegen onrecht. Wereldwijd zijn protesten de drijvende kracht achter verandering. Protesteren kan je op verschillende manieren: door samen de straat op te gaan, online actie te voeren of door cartoons te maken. Maar helaas ligt het recht op protest ook onder vuur. Alle creatieve tekentalenten die wel een weg weten te vinden in deze thema’s kunnen deelnemen aan deze cartoonwedstrijd. Meer informatie is hier terug te vinden.