Laakdal

Laakdal maakt groen plein van voormalig café De Valk

Laakdal koopt het gebouw van voormalig café De Valk in Eindhout. Het staat al jarenlang leeg en daardoor in slechte staat. Het gebouw wordt afgebroken om een groene zone in het centrum van Eindhout te maken. Volgens burgemeester Tine Gielis heeft het gemeentebestuur als kerntaak om aantrekkelijke dorpskernen te creëren.

De deelgemeenten Veerle en Veerle-Heide beschikten al over een park in het midden van het dorp. In Vorst-Centrum werd aan het nieuwe gemeentehuis een evenementenplein gebouwd. Sinds vorig jaar is er in Vorst Meerlaar een gloednieuw ontmoetingscentrum, Capellebeemden, met terras en plein.

Momenteel is Eindhoutdorp nog een verharde parking. Het gemeentebestuur wil het gebouw slopen en er een groen pleintje creëren.