Mol

Openluchtzwembad VITA Den Uyt in zomervakantie alleen open bij mooi zomerweer

Vanaf deze zomer opent openluchtzwembad VITA Den Uyt in Mol in juli en augustus alleen de deuren bij voldoende mooi zomerweer. Elke week wordt er op drie vaste dagen beslist en via de website van het zwembad gecommuniceerd over de komende dagen.

De regeling die al vele jaren geldt voor juni en september wordt nu doorgetrokken naar juli en augustus. Dankzij de maatregel kunnen redders en overige personeelsleden gericht worden ingezet én blijft de uitbating van het openluchtzwembad betaalbaar. Zo gelden er een aantal objectieve weerparameters, onder andere met betrekking tot de verwachte maximumtemperatuur (22°C), die VITA Den Uyt moet hanteren om te beslissen.

De weersverwachtingen van het KMI vormen de gehanteerde informatiebron. De binnenbaden blijven op elk moment een alternatief voor wie graag zwemt.