Geel

Oude skatetoestellen De Bogaard krijgen nieuw leven in Holven en Oosterlo

Binnenkort krijgt De Bogaard een gloednieuw skatepark. Daarom besliste de stad Geel om een aantal oude skatetoestellen die nog in goede staat zijn te plaatsen in Holven en Oosterlo. Zo kunnen heel wat kinderen en jongeren uit de deeldorpen zich uitleven.

De locatie van de skatetoestelllen was geen evidente keuze omdat er voldoende verharding moest aanwezig zijn. Ook moest de stad een geschikte plaats vinden binnen de deeldorpen waar kinderen en jongeren samenkomen. De keuze viel uiteindelijk op speelplein Helleblok in Holven en speelplein Oosterlosepad in Oosterlo.

Er staan al enkele skatetoestellen in Oosterlo. De extra skatetoestellen breiden de mogelijkheden voor de kinderen en jongeren uit. In Holven is speelplein Helleblok niet verhard en leek in eerste instantie een minder geschikte locatie. Daarom besloot de stad om met een proefopstelling te werken. Het deel van de Heuvelgoor gelegen aan de ingang van het speelplein wordt afgesloten. Dit gedeelte van de straat wordt zo een veilige speelomgeving die ook nog eens de ideale ondergrond heeft om de skatetoestellen te plaatsen.

In het najaar krijgen de buren rondom het speelplein en de gebruikers ervan de kans om hun bevindingen over de proefopstelling te geven.