GeelLaakdalMeerhout

OverKop-huis voor Zuiderkempen opent de deuren in Geel

Tijdens de examenuitblaas konden Geelse jongeren voor de allereerste keer een bezoek brengen aan het gloednieuwe OverKop-huis in jeugdcentrum De Bogaard. Tijdens de zomermaanden is het elke woensdagnamiddag open van 12u00 tot 18u00.

Vanaf september komt er een tweede openingsmoment tijdens een weekdag. Een OverKop-huis is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar jongeren van 12 tot 25 jaar gewoon binnen en buiten kunnen lopen en allerlei ontspannende activiteiten doen. Wanneer ze daar nood aan hebben of zich even wat minder voelen, vinden ze er in de eerste plaats een luisterend oor.

In Westerlo komt er ook een antennepunt. Zo is de OverKopwerking actief in de buurt van alle middelbare scholen in de Zuiderkempen.