DesselMol

Parkeerverbod voor vrachtwagens langs de N18 en op brug Donk

Vrachtwagens van meer dan 3,5 ton mogen niet langer parkeren op de te smalle parkeerstroken langs de Turnhoutsebaan en Donk in Mol. Ook op de brug van Donk komt een parkeerverbod voor vrachtwagens, zowel aan de kant van Mol als Dessel. Ook voor alle doodlopende zijstraten van de Turnhoutsebaan en Donk geldt dit parkeerverbod, omdat vrachtwagens het risico lopen om zich in deze straten vast te rijden.

De parkeerstroken worden alsmaar meer gebruikt door truckchauffeurs om hun vrachtwagens buiten de werktijden, vaak ’s nachts en tijdens de weekends, te parkeren. Door de te beperkte breedte van de parkeerstroken, staan deze vrachtwagens vaak ook deels op het fietspad. Dit is gevaarlijk voor aanrijdingen.

Ook de brug van Donk is niet geschikt voor het langdurig parkeren van vrachtwagens en/of opleggers. Deze verhinderen een goede zichtbaarheid voor oprijdend verkeer vanuit de Desselse industriezone Goormansdijk. Het gemeentebestuur van Dessel ontving hierover meerdere klachten.