GeelKasterleeLaakdal

Peleton Baloise Belgium Tour rijdt door de Zuiderkempen

Het wielerpeleton van de Baloise Belgium Tour doorkruist vrijdagnamiddag de Zuiderkempen. De renners vertrekken in Turnhout om twintig voor één in de namiddag om rond vijf uur aan te komen in Scherpenheuvel-Zichem.

Het peleton passeert langs de Markt in Kasterlee. Daarna rijden ze door Geel-Ten Aard, Sint-Jozef Olen. Dan opnieuw op Geels grondgebied met Larum en Punt en via Olen centrum rijden ze door Oevel en Tongerlo om dan terug op Geels grondgebied te komen in Zammel. Langs Westerlo gaat het naar Veerle-Laakdal waar ze de Zuiderkempen verlaten. Via Tessenderlo volgt er nog een mooi parcours in Vlaams Brabant met aankomst in Scherpenheuvel-Zichem.

Bij de coureurs zijn er ook enkele lokale namen bij waaronder Jenthe Biermans, Dries De Pooter, Ward Van Hoof en Senne Leysen.