LaakdalMol

Vlaamse overheid steunt Nike en De Witte Mol voor verduurzamen woon-werkverkeer van personeel

Twee bedrijven uit onze regio krijgen van de Vlaamse overheid een zogenoemde ‘Pendelfondssubsidie’. Daarmee kunnen werkgevers het woon-werkverkeer van het personeel verduurzamen.

Onder andere bij Nike in Laakdal wordt er stevig geïnvesteerd. Het bedrijf krijgt bijna 200.000 euro subsidie uit het Pendelfonds, voor onder andere de aanleg van extra weginfrastructuur en verlichting op het fietspad. Ook worden er oplaadpunten voorzien voor elektrische fietsen en een overdekte fietsenstalling.

Bij De Witte Mol, een zorgbedrijf in Mol, specifiek voor personen met een ernstig meervoudige beperking of een niet-aangeboren hersenletsel, gaat bijna 50.000 euro naar onder andere overdekte fietsenstallingen, oplaadpunten voor elektrische fietsen en ook fietsuitrusting.