Geel

Bestel je drank in Vlaamse gebarentaal aan toog in Dub Forest tijdens Reggae Geel

Reggae Geel komt op zaterdag 3 augustus met een uniek concept. De toog in het Dub Forest wordt die dag uitgebaat door een vereniging van doven en slechthorenden. Drank bestellen kan dan alleen met Vlaamse Gebarentaal.

Het festival draait volledig op vrijwilligers en de organisatoren gingen voor het Dub podium specifiek op zoek naar een organisatie van doven en slechthorenden. Men wilt zo het risico op gehoorschade bij festivalbezoekers onder de aandacht brengen op een manier waar iedereen iets aan heeft. Mensen met een beperking zijn al lang een vast onderdeel van het vrijwilligersteam. Nu betrekt de organisatie ook de dovengemeenschap en hun Vlaamse gebarentaal bij het festival. Iedereen kan nu al filmpjes hier terugvinden om drank te bestellen in de Vlaamse gebarentaal.

Ter plaatse maken acteurs, pancartes en online filmpjes het publiek duidelijk hoe dat precies in zijn werk gaat. Reggae Geel besteedde altijd al aandacht aan de risico’s op gehoorschade. In samenwerking met CM en Safe’n’Sound worden al jarenlang gratis gehoorbeschermers voor kinderen en oordopjes verspreid onder bezoekers.

Deze originele aanpak is een win-win: de vrijwilligers spekken de clubkas van hun organisatie, het festival sensibiliseert rond gehoorschade én de dove vrijwilligers kunnen meegenieten van de muziek. Want de dub in het Dub Forest, die voél je ook echt in je lijf.