Geel

Burgemeester Vera Celis gaat voluit voor derde ambtstermijn

Huidig burgemeester van Geel Vera Celis is lijsttrekker voor N-VA Geel voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. De partij wilt daarmee resoluut voor een derde ambtstermijn gaan voor de burgemeester. N-VA Geel zit momenteel in een coalitie met CD&V-Geel.

Buiten Vera Celis staan er nog andere bekende namen op de lijst. Plaats twee is voor huidig schepen van lokale economie Tom Corstjens. Op drie staat huidig schepen van cultuur Pieter Cowé en plaats 4 is voor schepen van ruimtelijk beleid en stadsontwikkeling Bart Julliams. De lijst wordt geduwd door een oude rot in het vak Luc Verguts.

“Geel is op dit moment een stad met meer dan 42.000 inwoners, we zijn de grootste stad van de Zuiderkempen. Waar Geel historisch een verzameling is van verschillende deeldorpen met elk een eigen identiteit, hebben we met respect voor elkaar het sociaal weefsel versterkt”, aldus N-VA Geel.
De partij trekt de kiescampagne op gang met 5 centrale thema’s: Welvarend Geel, durzaam en open Geel, warm en inclusief Geel, efficiënt besturen en slim investeren in Geel en veiligheid voor jong en minder jong in Geel.

Volgens N-VA Geel kent de stad nog steeds grote uitdagingen, naast een sterke groei is de grote diversiteit en hoe men daarmee omgaat een thema waar heel veel aandacht naartoe gaat. Respect hebben voor elkaar en ervoor zorgen dat iedereen mee is, vraagt extra inspanningen. Blijven inzetten op de kennis van het Nederlands als bindtaal voor iedereen die in Geel woont, studeert of werkt is noodzakelijk. “Van onze stad een aangename, leefbare en veilige stad maken is dé verwachting van zoveel Gelenaars”, aldus N-VA Geel