Geel

Drie bromfietsen in beslag genomen na meldingen van overlast

Drie bromfietsen werden na verkeerscontroles in beslag genomen. Dat gebeurde na meldingen van overlast door bromfietsers in de omgeving van Eikevelden in Geel. De politie voerde daar onlangs extra controles uit en bij vier bromfietsen stelden de agenten onregelmatigheden vast.

Twee bromfietsen waren opgefokt en haalden snelheden van respectievelijk 90 en 98 kilometer per uur. Een andere bromfiets haalde een snelheid van 40 kilometer per uur in plaats van de maximum toegelaten 25 kilometer per uur. Een vierde motorfiets had een valse nummerplaat en was niet verzekerd. Twee bromfietsen en de motorfiets werden in beslag genomen. De bestuurders kregen een proces-verbaal.

De politie schreef nog een boete uit voor een fietser die aan het gsm’en was tijdens het rijden.