Geel

Geel verbiedt stilstaan en parkeren op rijweg in de Nieuwstraat

Binnenkort is het niet meer toegelaten om stil te staan of te parkeren op de rijbaan in de Nieuwstraat in Geel. Het stadsbestuur wil hiermee de verkeersveiligheid in de straat verhogen en de doorstroming van het verkeer verbeteren.

De nieuwe regels gaan vanaf 1 augustus en worden in oktober geëvalueerd door de betrokken stadsdiensten en de politie. Marlon Pareijn, schepen van mobiliteit wil dat de Nieuwstraat een aangename straat is om te winkelen. Zowel inwoners als handelaars geven aan dat stilstaande auto’s en bestelwagens leiden tot onveilige situaties. Ook voor fiesters brengt dit extra hindernissen met zich mee en vervoersmaatschappij De Lijn kampt vaak met vertraging door oponthoud in de Nieuwstraat en met de nieuwe regels wilt het Geelse stadsbestuur iets aan doen.

Tegen 1 augustus brengt de stad extra belijning aan in de Nieuwstraat. Er komen speciale laad- en loszones zodat dit veilig naast de rijbaan kan gebeuren. Ook parkeren zal enkel nog mogelijk zijn op de daarvoor voorziene plaatsen in de straat of op de centrumparkings.

Om zeker te zijn dat deze regels de verkeersveiligheid voldoende verhogen, werkt de stad met een proefperiode. Borden met de boodschap ‘juist parkeren, vlot passeren’ wijzen bezoekers op de nieuwe regels in de Nieuwstraat. Vanaf 18 augustus is de politie regelmatig in de straat aanwezig. In oktober evalueert de stad samen met de politie de situatie en stuur bij als het nodig is.

Inwoners, bezoekers en leveranciers krijgen tijdens deze periode de tijd om te wennen aan de nieuwe regels.