Kasterlee

Kasterlee huldigt koppel dat al 50 jaar op camping Houtum hun vakanties doorbrengt

Jacques en Annie brengen al 50 jaar hun vakantie door in Kasterlee en dat kan men niet laten voorbijgaan. Volgens burgemeester Ward Kennes staat het koppel symbool voor trouwe vakantiegangers in de gemeente en dat betekent veel voor Kasterlee. Het koppel werd maandagochtend ontvangen in het gemeentehuis om het Gulden Boek te tekenen. Jacques en Annie spenderen sinds 1974 vakanties en weekends op Camping Houtum. Volgens het koppel een echte familie-camping. Iedereen kent daar elkaar.

“Naast onze bijna 20.000 vaste inwoners, verwelkomen we elk jaar ook vele honderden ‘bijna inwoners’.” vertelt burgemeester Ward Kennes. “Het gaat om mensen met vaste staanplaatsen op de campings of met een tweede verblijf in onze gemeente. Zij doen hier inkopen, steunen onze horeca en middenstand en genieten van de vele troeven die Kasterlee te bieden heeft. Die belangrijke groep mogen we wel eens extra onder de aandacht brengen.

We hebben vele soorten verblijven, waaronder hotels, campings, vakantieverblijven, jeugdverblijven en zelfs een trekkershut.” Uit recente cijfers blijkt dat het aantal overnachtingen in Kasterlee blijft stijgen. In 2022 zijn er 98.806 extra overnachtingen geteld tegenover 2021. Er waren 335.204 overnachtingen in 2022 en 236.398 overnachtingen in 2021. Een stijging van 41,9 procent. “Ik stel vast dat we het vandaag zelfs beter doen dan voor de coronapandemie. Onze niet aflatende inspanningen en investeringen om Kasterlee op de toeristische kaart te zetten, werpen hun vruchten af”, aldus Ward Kennes