Geel

Nieuwe Geelse partij DURF strikt 2 oud N-VA Geel voorzitters voor lijst gemeenteraadsverkiezingen

Gert Van Hoecke en Larissa Van Mosselvelde gaan als onafhankelijken opkomen bij de lijst DURF voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. DURF is het Geels politieke samenwerkingsverband tussen onafhankelijken en liberalen met als ambitie om van Geel de échte hoofdstad van de Kempen te maken.

Zowel Gert als Larissa hebben al heel wat politieke ervaring. Want beiden waren voorzitter van N-VA in Geel. Gert in de periode van 2016 tot 2022 en Larissa nam de functie op in 2023 na verschillende interne verschuivingen en uiteindelijk gaf zij enkele maanden geleden ook de brui aan, als laatste voorzitter. Want sindsdien wordt de afdeling geleid vanuit Brussel. Larissa maakt daarnaast nog altijd deel uit van de raad van bestuur van het Geelse ziekenhuis, waar ze zetelt als experte.

Beiden zijn ontgoocheld door de status quo die nagestreefd wordt en het gebrek aan durf van de Geelse N-VA afdeling. Zij besloten om hun politieke engagement een andere wending te geven en zijn ervan overtuigd dat met DURF Geel veel beter kan.

Gert wil daarbij streven naar een ondersteunende lokale overheid, die de burgers en de Geelse ondernemers helpt om boven zichzelf uit te stijgen, zonder teveel regeltjes en betutteling. Larissa wil ook een écht beleid voeren dat verbetering brengt voor de Geelse burger, en niet enkel de status-quo wil handhaven. Ze is ervan overtuigd dat er zoveel ten goede kan veranderen en dat er te weinig gebeurt. Volgens voorzitter Myriam Smets zochten ze allebei een partij met DURF.