Geel

Proeftuin aan Havermarkt is klaar

De proeftuin op de Havermarkt in Geel is klaar. De natuur en de aannemer konden hun werk doen de afgelopen maanden. De proeftuin is de eerste stap richting de ontharding en vergroening van de zone Werft in Geel en laat mensen ervaren hoe het er in de toekomst kan uitzien.

Het grasplein voor het ooiervaarsnest had weinig ecologische waarde en de zone aan de terrassen was grotendeels verhard en dat is nu anders. Het is een luwte oase met bomen en wild bloemengras wat de biodiversiteit vergroot en voor een gevarieerde beleving zorgt door de seizoenen heen. Het project is nog niet afgerond want de komende maanden worden nog zitbanken, een schaaktafel en een klimparcours geplaatst.

Bij het éénjarig bestaan van de proeftuin houdt de stad Geel een bevraging bij buurtbewoners, de centrumhandelaars en bezoekers van het stadscentrum. Zo kan iedereen de proeftuin in elk seizoen beleven en hun meningen hierover geven. Op woensdag 14 augustus trakteert de stad een uur lang op gratis ijs aan de bezoekers van de proeftuin tussen 18u00 en 19u00.