Geel

Schip ‘Victory’ van marinekadetten is hersteld en terug te water gelaten

Het schip ‘Victory’ van het Koninklijke Marine Kadettenkorps in Geel werd dinsdag terug in het kanaal gezet. De sectie Hijs van het Bataljon Genie uit Burcht maakte er meteen een oefening van. Met grote telescopische kranen werd het 17 ton zware schip opnieuw in het water gezet.

Het schip ‘Victory’ moest begin dit jaar dringend uit het water om een lekkende koeling te herstellen. Maar omdat de herstelling in een klassiek droogdok financieel niet haalbaar was, werden de herstellingen in de eigen basis in het Geelse deeldorp Ten Aard uitgevoerd.

Defensie kwam daarmee met een oplossing via de Genie in Burcht. Zij maakten toen een heuse oefening van om met twee grote telescopische kranen het schip op het droge te zetten en dinsdag werd deze operatie herhaald door het schip in het water te laten.