GeelKasterlee

Toch oplossing om brug over Kleine Nete tussen Geel en Kasterlee te openen voor verkeer

Het ziet er naar uit dat het verkeer op de Olensteenweg in Lichtaart en de Lichtaartseweg in Geel in de loop van dit najaar weer over de brug over de Kleine Nete kan rijden.

Volgens de burgemeester van Kasterlee Ward Kennes is er blijkbaar toch een degelijke oplossing gevonden. In de bestaande gemetste constructie of bruggenhoofden waarin scheuren zijn vastgesteld, worden betonpalen geboord die voor stabilisatie zorgen. Een omgevingsvergunning is al aangevraagd voor de werken en er loopt een procedure om een aannemer aan te stellen voor het project.

Kasterlee en Geel bereikten een akkoord om de brug toch te laten herstellen zodat die weer stabiel is voor minimaal 10 jaar. De aannemer krijgt zestig dagen de tijd om de brug weer op te kalefateren zodat het verkeer op de verbindingsweg tussen Lichtaart, Geel en Sint-Jozef-Olen weer veilig door kan.