Geel

Vroegere uitbaters De Kruimel openen Bistro Savour

Begin juni ging Bistro Savour open in een charmante gebouw, net achter de Sint-Amandskerk in het hartje van Geel. De zaak werd opgestart door Steven en Claudia, voorheen de uitbaters van De Kruimel op de Markt. Eind april sloten ze de gekende brasserie om amper 100 meter verder met een nieuwe zaak te starten.

“Bistro Savour houdt het midden tussen een brasserie en een restaurant”, vertelt Claudia Govaerts, die vooral de keuken als haar werkdomein toe-eigent. “We werken met een 3-maandelijkse kaart met échte Belgische klassiekers op topniveau, in combinatie met seizoensgebonden gerechten. We leggen de focus op kwaliteit en originaliteit. Een regelmatig wisselende suggestiekaart zorgt voor extra keuzeopties voor lunch of diner.”

© Bistro Savour

Terwijl de plannen van de bistro een hele tijd nodig hadden om te rijpen, werd de naam pas op de laatste moment bedacht. “We hadden aanvankelijk een andere naam in gedachten”, legt Claudia uit. “Maar plots schoot ons de naam Savour binnen, verwijzend naar het werkwoord savoureren, wat zoveel betekent als ‘iets met smaak eten en drinken’, maar ook ’ten volle genieten van iets’. En laat nu net dát hetgeen zijn waar we voor staan.”

Het pand kreeg een volledige make-over. De setting met zachte kleuren en stijlvolle meubels ademt een aangename en vlotte atmosfeer. “We zijn zelf heel gemoedelijke en toegankelijke mensen, het moet allemaal niet te stijf zijn”, vult Steven Van Roy aan. “We willen dat iedereen zich welkom voelt, en kan genieten van lekker eten in een aangename setting.” Het stadsterras aan de straatkant ligt in de schaduw van de kerk en vormt een ideale plaats om te toeven op mooie zomerdagen.”

© Bistro Savour

De eerste reacties op het nieuwe concept zijn alvast positief. “Een aantal klanten van De Kruimel hebben ons natuurlijk herontdekt, maar we kregen toch ook heel wat nieuwe mensen over de vloer”, weet Steven. “Het concept is helemaal anders, maar we merken dat het voor 200% in de smaak valt.”