Meerhout

Wilms bedrijfsvoertuigen proper dankzij eigen ecologische truckwash

Op het terrein van het Meerhoutse familiebedrijf Wilms is een eigen ‘groene truckwash’ in gebruik genomen. De vloot van Wilms telt zes DAF vrachtwagens en zes bestelwagens. Vier regenwaterputten op het bedrijf leveren het water voor de truckwash. Na gebruik wordt 100% van het waswater gefilterd en gerecupereerd. Men gebruikt enkel biologisch afbreekbare zeepproducten.

De installatie van de groene truckwash kadert in een groter bouwproject van 8.000m² productiehallen en kantoren op de bestaande site in Meerhout. Het verwarmen en koelen van deze gebouwen gebeurt door middel van geothermie. Met deze investeringen gaat Wilms uit Meerhout voluit voor een duurzame toekomst en wilt men volgens CEO Erik Wilms de ecologische voetdruk zo klein mogelijk houden.