Geel

Gelenaar veroordeeld tot 1 jaar effectief door cannabisverkoop en verboden wapenbezit

Een man van 29 uit Geel kreeg van de rechter effectief 1 jaar cel en een boete van 8.000 euro, waarvan 800 euro effectief. De verdachte handelde in cannabis en cocaïne en verborg een halfautomatisch pistool onder zijn matras.

Zijn toenmalige partner stapte eind mei van dit jaar naar de politie voor intrafamiaal geweld. De agenten vonden tijdens een huiszoeking in zijn woning een handvuurwapen onder de matras in de slaapkamer van het koppel. Dat wapen was geladen met 4 patronen. In de bergruimte naast de keuken stonden twee munitiedozen met in totaal 76 patronen. Toen de verdachte op zijn step thuiskwam, werd hij meteen in de boeien geslagen. Hij had vijf zakjes cocaïne, zakje hasj, twee zakjes cannabis en 260 euro bij zich. In zijn smartphone stonden allerlei berichten die wezen op de handel in verdovende middelen.

De man gaf toe dat hij drugs verkocht om een centje bij te verdienen. Het wapen had hij in zijn bezit om zich veiliger te voelen. De verdachte droeg tot september vorig jaar een enkelband voor inbreuken op de wapenwet. Volgens de rechter leerde de verdachte niets van zijn eerdere veroordeling.