Geel

PVDA Geel gaat voor verdubbeling van zetels in gemeenteraad

Greet Daems trekt opnieuw de lijst van PVDA Geel bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Momenteel zetelt ze als enige in de Geelse gemeenteraad, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. De partij mikt op een verdubbeling van het aantal verkozenen en gaat voor twee zitjes in de gemeenteraad.

Daems vertelt dat hun sociale oppositie op prijs wordt gesteld en met dezelfde resultaten als in juni, zit er die tweede of zelfs derde zetel in de gemeenteraad er wel in. Gert Nuyts uit Stelen staat op de tweede plaats en was de laatste jaren zeer actief rond het thema ‘Wonen’ in Geel. Zo ondernam hij met een hele ploeg en samen met de bewoners verschillende acties om de slechte staat van de sociale huurwoningen in Geel aan te kaarten.

Op de derde plaats staat Mieke Van Hove, huishoudhulp, vakbondsafgevaardigde met een groot hart voor dieren en orchideeën. Op plaats vier staat Marie Gilis, studente communicatiewetenschappen en enthousiaste scoutsleidster. Op de vijfde plaats staat Hassan Abbas. Hij is logistiek arbeider, vakbondsmilitant en speelt graag voetbal.

Met deze kandidaten wil de PVDA de werkende klasse, de jongeren en de brede diversiteit die Geel kent een plaats geven bovenaan op haar lijst en binnenkort ook in de Geelse gemeenteraad.