Geel

Stickerstrijd laait verder in Geel

Enkele weken geleden publiceerden we een overzicht met (extreem)rechtse stickers die we terugvonden in Geel. Intussen gaat de strijd tussen linkse en rechtse groepen die elkaar bestrijden met stickers onverminderd verder.

Sinds enige tijd vinden we in Geel nu ook stickers terug van Redfox, de jongerenafdeling van PVDA, waarop tegen een rode achtergrond ‘Geel tegen racisme’ te lezen valt met een QR-code. Daarachter valt te lezen dat Redfox Geel 3766 stickers liet drukken, ‘evenveel als Vlaams Belang stemmen heeft weten te stelen in onze stad!’ Hiermee wil het een vuist maken tegen racisme en voor solidariteit.

© Sander Verwerft

Dat men langs de andere kant van het spectrum hier niet van gediend is, blijkt uit een post op het instagram-account van het zogenaamde stikkerverbond ‘Vlaanderens Plakpateekes’. Daarop is een filmpje te zien waarin heel wat van dergelijke stickers met ‘Geel tegen racisme’ op de grond liggen, in brand gestoken worden en een zwarte rookwolk achterlaten. Als tekst bij de video valt te lezen: ‘Mensen zeggen wel eens: “je oogst wat je zaait” en ook met stikkeren is niets minder waar. Wie rechtse stikkers zaait, oogst linkse traantjes, in dit geval onder de vorm van debiele stikkers. Dus aan alle stikkeraars overal: laat u zeker niet ontmoedigen door een extreemlinkse tegenreactie maar gebruik die linkse traantjes als brandstof.’ Met als hashtags onder andere #vlaamsbelang #vbj #nva en #schildenvrienden.

© Sander Verwerft