woensdag, 02 januari 2019 17:25

Twee vrouwelijke verdachten gevat na hit ANPR-camera

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op kerstavond werden twee vrouwen opgepakt door de lokale politie. Het duo wordt verdacht van een inbraak op 14 december vorig jaar in Geel. De aanhouding van de twee werd afgelopen vrijdag door de raadkamer bevestigd. Een ANPR-camera op de grens van Kasterlee en Geel registreerde een verdacht voertuig met Duitse nummerplaat. Dit voertuig stond geseind sinds 14 december en zou betrokken zijn bij een inbraak in Geel. Bij deze inbraak werden twee vrouwen opgemerkt.

Onmiddellijk werd een interventieploeg uitgestuurd. Op de ring van Geel, ter hoogte van het kruispunt met Rauwelkoven, merkte de interventieploeg het voertuig op. In het voertuig zaten twee vrouwen die zich zeer zenuwachtig gedroegen. De ploeg kon het voertuig tot stilstand brengen en controleerde de inzittenden. In het voertuig werd een zwarte gereedschapskoffer met inbrekersmaterialen (koevoet, mes, handschoenen, schroevendraaiers, ..) aangetroffen. Al snel herkende een politieman één van de vrouwen en linkte haar aan de inbraak in Geel die gebeurde op 14 december 2018.

Een vrouw van 25 uit Nederland en een vrouw van 26 uit Frankrijk werden gearresteerd en voor verder onderzoek door de lokale recherche meegenomen. De betrokkenen werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter. Hun aanhouding werd later door de raadkamer bevestigd.

Lees 211 keer