donderdag, 13 juni 2019 18:22

Ivo Bollen neemt afscheid als gemeenteraadslid

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Ivo Bollen diende zijn ontslag in als gemeenteraadslid. Hij maakt sinds begin dit jaar deel uit van de fractie van de Brugpartij. Het ontslag werd ingegeven door meerdere persoonlijke redenen. De politiek kwam voor Ivo al enige tijd niet meer op de eerste plaats, hoewel dit gedurende vele jaren wel het geval was. Met Ivo Bollen had de Brugpartij zelfs een van de zwaargewichten uit de Geelse politiek van begin de 21ste eeuw in huis. Hij was gedurende 18 jaar OCMW voorzitter tot 2012.

Bollen startte in 1988 als ACW kandidaat op de toenmalige CVP lijst. HIj greep naast een zetel, maar kwam in 1989 in de OCMW raad. Tot zijn ontslag in 2014 zetelde Ivo Bollen als gemeenteraadslid voor CD&V. Toen leek het alsof hij de politiek vaarwel zei, maar vorig jaar fungeerde hij met veel overtuiging als lijstduwer van de Brugpartij, de nieuwe progressieve partij die in Geel de afdelingen van Beweging.net, Groen en de sp.a bevat. De 634 stemmen die hij achter zijn naam kreeg, deden hem besluiten effectief zijn come-back te maken.

De Brugpartij respecteert Bollen zijn beslissing, omdat dit op partijvlak geen afscheid is. Peter Van Nuland, voorzitter van de Brugpartij zegt dat men erg blij is dat men op Ivo mag blijven rekenen, alleen in een andere rol. Het toeval wil dat degene die hem in 2014 als raadslid opvolgde, dat eind deze maand nog eens gaat doen. Op de gemeenteraadszitting van 26 juni maakt Greet Bakelants als eerste opvolger haar entrée in de fractie van de Brugpartij.

Lees 447 keer