woensdag, 18 september 2019 16:20

Drugsdealer riskeert twee jaar cel

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Twee jaar gevangenisstraf riskeert een drugsdealer uit Geel. HIj handelde in cannabis, cocaïne en xtc. De man ontkent dat hij ooit drugs verkocht aan minderjarigen. Zijn voorraad drugs verstopte hij in het appartement van zijn schoonmoeder. De vrouw stond mee terecht en riskeert 10 maanden celstraf. Op haar appartement vond men tijdens een huiszoeking meer dan 200 gram cannabis, 12 gram cocaïne en 370 xtc pillen.

De dealer gebruikte een valse naam en stond gekend als Anthony in het Geelse drugsmilieu. Hij had er nochtans alles aan gedaan om niet ontmaskerd te worden. Hij veranderde regelmatig van gsm nummer. Hij liet die nummers registreren op naam van andere mensen, vaak ook klanten in ruil voor drugs, aldus openbaar aanklager Elke Van Dijck. Twee van hen stonden mee terecht en riskeren een voorwaardelijke celstraf van 8 maanden.

De man zei dat de drugsverkoop in een opstartfase zat, maar op basis van verklaringen van klanten gaat het openbaar ministerie er van uit dat hij al jaren dit handeltje voerde. Zijn schoonmoeder beweert dat ze niet wist dat haar schoonzoon drugs in haar appartement verstopte. Het vonnis volgt in oktober.

Lees 146 keer