dinsdag, 19 november 2019 12:12

Nieuwe fase werken Tessenderloseweg

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Nieuwe fase werken Tessenderloseweg Stad Geel

Sinds deze week startte de aannemer met de aanleg van een losliggend fietspad en een gescheiden rioleringsstelsel op Geels grondgebied van de Tessenderloseweg.

In deze fase worden de nieuwe rioleringsbuizen, fietspaden, grachten en kopmuren aangebracht. Dit gebeurt op dezelfde werkwijze als op Meerhouts grondgebied. De rioleringswerken worden eerst uitgevoerd in het deel tussen Meerhout en de stedelijke werkplaats, nadien komt het deel van de straat tussen de stedelijke werkplaats en het kruispunt met Winkelomseheide aan de beurt.


    
Vervolgens wordt de weg afgefreesd, daarna plaatst de aannemer nieuwe betonboorden en legt de fietspaden en weg in asfalt aan. De huidige rijweg in asfalt wordt niet volledig opengebroken. Aansluitend wordt in de lente van 2020 tijdens een vierde en laatste fase nog het kruispunt van Tessenderlosweg met Winkelomseheide aangepakt. Hierbij wordt de rijweg wel volledig opgebroken. Dan wordt er beurtelings verkeer ingevoerd. Het einde van de volledige werken is voorzien tegen de zomer van 2020.

De Tessenderloseweg is voor de volledige duur van de werken afgesloten voor het doorgaand verkeer. De omleiding loopt langs Winkelomseheide en Eindhoutsebaan. Vanuit Geel naar Meerhout volg je als fietser ook de omleiding voor doorgaand verkeer. Fietsers vanuit Meerhout naar Geel kunnen een fietsomleiding volgen die verschilt per fase. In fase drie loopt deze fietsersomleiding langs Kiezel en Djepstraat naar Winkelomseheide.

Lees 377 keer