Geel FM - Item gefilterd op datum: juli 2018
dinsdag, 31 juli 2018 16:34

Frimout komt naar Geel Zomert!

Vrijdag 3 augustus staat de band Frimout met zanger Stef Willems op het podium van Geel Zomert! in de tuin van de Bogaard. Op 5 jaar tijd traden ze meer dan 100 keer op en de band heeft een live reputatie om 'u' tegen te zeggen. Ze brengen een mix van eigen popnummers en perfect uitgekozen covers. Het optreden van Frimout start om 20u30 en de toegang is gratis.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Wandelaars kunnen weer ongehinderd stappen van het Zwaarvoerdersspoor, achter Thomas More, naar de Velveken in Larum. De trage weg was helemaal dichtgegroeid met woekerend onkruid en totaal onbruikbaar. Trage weg 293 komt officieel voor op het kadaster is ongeveer 500 meter lang en loopt tussen de velden van Zwaarvoerdersspoor naar Velveken, één van de belangrijkste straten van Larum. Het initiatief werd genomen door de Brugpartij, die afgelopen weekeinde startte met Camping Brug. Lijsttrekker Dirk Kennis trekt samen met zijn ploeg langs de Geelse buitendeeldorpen om te luisteren naar de inwoners en start met deze actie ook de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De Brugpartij verblijft twee nachten en drie dagen in elk buitendeeldorp van Geel.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De federale regering maakte ruim 400 miljoen euro vrij voor het Myrrha-onderzoeksproject bij het Studiecentrum voor Kernenergie in Mol. Dat laat federaal parlementslid Servais Verherstraeten weten. De nieuwe onderzoeksreactor gaat gebruikt worden voor het onderzoek om de verwerking van kernafval te verkorten en voor de productie van radio-isotopen, die onder meer ingezet worden bij kankerbehandelingen. De financiering van het totale project, zo'n 6,4 miljard, is wel nog helemaal niet rond. Het SCK hoopt onder meer nog op Europees en Japans geld. In 2037 moet Myrrha klaar zijn.

Gepubliceerd in Regio Nieuws

Vanaf 1 augustus werkt het Agentschap voor Natuur en Bos samen met de gratis infolijn 1700. Je kan dan elke werkdag op dit nummer terecht met al je vragen over het kappen van bomen, jacht of visserij en dit van 9u tot 19u. Voor andere vragen rond natuur en bos blijft het Agentschap voor Natuur en Bos elke werkdag tussen 9u-12u en 13u-16u bereikbaar via het centraal nummer: 02 553 81 02 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Een man van 31 uit Laakdal werd zaterdag rond 23u uit het verkeer gehaald op de Westelsebaan in Scherpenheuvel-Zichem. Hij legde een positieve speekseltest af voor drugsgebruik. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Gepubliceerd in Regio Nieuws

De zomer van dit jaar gaat een topper worden voor de Kempense recreatiedomeinen. Het Zilvermeer in Mol verwelkomde intussen al 147.000 bezoekers dit jaar. Juli alleen al was goed voor 85.000 bezoekers, terwijl het Zilvermeer vorig jaar onder de 30.000 bleef in dezelfde maand. De Lilse Bergen in Gierle telde dit jaar 68.000 bezoekers deze maand. Het is de beste juli sinds 2007. In totaal kwamen dit jaar al 115.000 personen naar de Lilse Bergen. Vorig jaar waren er dat 90.000.

Gepubliceerd in Regio Nieuws
maandag, 30 juli 2018 14:41

Reggae Geel is 40 en Geel FM viert mee

Reggae Geel viert volgend weekeinde haar 40ste verjaardag en de organisatoren trakteren daarom elke 40ste online ticketkoper op een uniek Reggae Geel T-shirt. De eerste 12.000 kampeerders krijgen een gratis pintje. Reggae Geel brengt voor de 40ste keer opnieuw een topaffiche en dompelt je helemaal onder in Jamaicaanse sferen zowel op als naast het podium. Op de podia wordt het jubileum gevierd met een selectie van de beste artiesten die de afgelopen 40 jaar de revue passeerden. Ook wordt een grote blik aan jong talent geopend. Ook Geel FM besteedt op vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus aandacht aan het festival met live radiouitzendingen van 20u tot 24u achter de mainstage van Reggae Geel.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Een man uit Tessenderlo werd zondag rond 19u. overvallen aan een bushalte aan het station in Geel. Hij was aan het wachten op buslijn 302 richting Tessenderlo en met zijn GSM bezig, toen hij door 6 of 7 mannen werd omsingeld. Ze begonnen op hem te slaan en te schoppen en gingen ervan door met zijn Iphone en portefeuille. 

Gepubliceerd in Geels Nieuws

KSAV St-Dimpna gaat naar de tweede ronde van de beker van België, ook wel de croky cup genoemd. Ze wonnen thuis tegen het Limburgse Halen met 4-3. In de volgende ronde moet KSAV St-Dimpna op zondag 5 augustus op het veld van UCE Luik spelen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De betonplaten rond een riooldeksel in de Makelstraat in Veerle kwamen omhoog en zijn opengebarsten. De zone is afgezet met hekken. Er geldt een tijdelijke omleiding via Lange Blok en Engstraat totdat de herstellingen zijn uitgevoerd. Ook op andere plaatsen in de Kempen zijn fietspaden en wegen door de hitte omhoog gekomen.

Gepubliceerd in Regio Nieuws
Pagina 1 van 9