Geel FM - Item gefilterd op datum: mei 2019

Yannick Vandersmissen zette zijn handtekening onder een contract van 2 jaar bij voetbalclub ASV Geel. De polyvalente linkervleugel van 21 komt over van de beloften van eersteklasser STVV. Hij trainde daar al mee met de A-kern. Met zijn verfijnde traptechniek heeft de polyvalente linkerpoot al vaker wedstrijden beslist vanop de stip en stilstaande fases. Bij ASV Geel komt de Truienaar enkele bekende gezichten tegen zoals ondermeer zijn oud coach Bart Janssens.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Elke dinsdagochtend vindt de dinsdagmarkt plaats op de Markt en Havermarkt. Wie de voorbije week met de fiets kwam, maakte kans op een mooie prijs. Deelnemers konden stempels verzamelen bij de marktkramers en meedingen naar de hoofdprijs, nl. twee elektrische fietsen

Om klokslag 12 uur verzamelden deelnemers, toeschouwers en de Bellenmannen aan de Sint-Amandskerk op de markt. Daar trok een onschuldige hand twaalf stempelkaarten uit alle deelnemers. Tien daarvan kregen een trendy fietszak mee naar huis, en twee dames fietsen voortaan met een gloednieuwe elektrische fiets naar de markt. De gelukkigen zijn Rosette Peeters en Hilda Taels uit Geel.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
vrijdag, 31 mei 2019 14:31

Werkstraf voor diefstal bij supermarkt

Een man van 22 uit Geel werd door de Mechelse correctionele rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur. Hij had verzet aangetekend tegen een eerder vonnis van de strafrechter. Die had hem tot twaalf maanden cel veroordeeld voor een diefstal in het warenhuis Carrefour in Lier. De advocate van de veroordeelde zei dat de jongeman de diefstal pleegde omdat hij niet kon rondkomen met zijn leefloon van 800 euro per maand. Daarop ging hij spullen stelen en trachtte ze door te verkopen, om toch maar aan geld te geraken. 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
vrijdag, 31 mei 2019 11:26

Snelheidscontroles juni 2019

Volgende maand houdt de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout snelheidscontroles op de Herentalsedijk en in de Larumseweg in Geel, in de Meerhoutstraat en Plein in Laakdal en op de Gestelsesteenweg en Heikant in Meerhout. Ook op andere plaatsen in de politiezone worden er onaangekondigd snelheidscontroles gehouden.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Het is de laatste woensdag van de maand en dan van nu gaan kuieren op de Streekproducten en ambachtenmarkt in het centrum van Geel. Een aantal marktkramers palmen de Markt in om allerlei lekkernijen van eigen bodem te presenteren of via demonstraties oude ambachten weer tot leven te brengen. De streekproducten en ambachtenmarkt is open van 18u00 tot 22u00.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 29 mei 2019 13:54

Graffitiproject kleurt het stadspark

Het stadspark van Geel is een kleurrijke muur rijker dankzij het een sociaal-artistiek project van JAC Geel en VZW Refuchances. De graffitimuur is een geheel van diverse verhalen, met als boodschap 'samen staan we sterk'.

Het graffitiwerk is het eindresultaat van een artistiek project met oog voor sociale integratie. Een co-creatie, waarin jongeren en nieuwkomers aan de slag gingen met hun talenten en deze verder ontwikkelden via ‘beeldende kunst’. De eigen leefwereld was telkens de insteek bij de werken. 

De tekening van het jeugdadviescentrum of het JAC Geel draagt de naam Colour You(th). Het bestaat uit afzonderlijk werken, geselecteerd door jongeren en tot één geheel gebracht door kunstenaar Sander en zijn team. Jongeren kwamen gedurende tien weken samen om te schilderen, collages te maken, en vooral zichzelf tegen te komen. Niet altijd gemakkelijk, maar door de positieve sfeer in de groep ervaarden de jongeren dit als een groeikans op verschillende levensdomeinen.

Het werk van VZW Refuchances, een organisatie die vluchtelingen helpt integreren, toont verschillende gezichten die samen een inclusieve boodschap uitdragen. VZW Refuchances ging samen met kinderen aan de slag om tekeningen te maken en later kregen ze professionele ondersteuning om van alle puzzelstukjes een geheel te vormen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
dinsdag, 28 mei 2019 13:08

Playmobiel strijkt neer in St-Dimpna

Op woensdag 29 mei houdt de PlayMobiel halt op speelplein Eikenvelden op St-Dimpna. De PlayMobiel trekt van deeldorp naar deeldorp en zoekt de leukste speelplekjes uit om neer te strijken. Binnenin vind je een heleboel speelgoed waarmee je buiten de gekste spelletjes kan doen. De pret begint om 14u00 en om 17u00 trekt de caravan terug huiswaarts. De PlayMobiel is gratis en voor alle leeftijden. Mama's en papa's, opa's en oma's en grote broers of zussen zijn welkom om mee te spelen of om iets te drinken op het terras.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Volgende week worden vanaf maandag tot vrijdag asfalteringswerken uitgevoerd in een deel van Oosterloseweg en Rendersvensedijk. Op de Oosterloseweg wordt er gewerkt tussen industrieweg Amocolaan en Oosterloseweg nr. 40 ter hoogte van zandpag Varent. Je kan niet over de brug rijden. De omleiding gaat langs de Zammelseweg en Grote Steenweg. Op de Rendersvensedijk werkt men tussen Domeinstraat en de haakse bocht ter hoogte van huisnummer 9. Tijdens de werken zijn de straten of gedeelten van straten volledig afgesloten voor alle verkeer. Asfalteringswerken zijn weersafhankelijk en de vooropgestelde periode is dus onder voorbehoud.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
dinsdag, 28 mei 2019 12:47

Inbrekers slaan toe

Inbrekers sloegen toe zondagnacht in een wagen die geparkeerd stond aan de Breerijt in Geel. De daders forceerden een achterdeur. Een getuige zag de feiten gebeuren en verwittigde de politie. De daders vluchtte weg in een Porsche Cayenne.

Vermoedelijk pleegden dieven afgelopen weekend een inbraak in twee werfcontainers op een werf aan Groenhuis in Geel. Ze forceerden het slot van de containers. Over de buit is niets geweten.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Bij voetbalclub ASV Geel timmert men volop aan de ploeg voor het komende seizoen. De Geelse club geeft kansen aan haar eigen jeugd om door te stromen naar het eerste elftal. Joppe Vannuffelen is pas 16 en doelman bij de beloften is hiervan het levende bewijs. Vannuffelen tekende een contract en krijgt volgend seizoen de kans om ervaring op te doen bij de A-kern.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 9