Geel FM - Item gefilterd op datum: mei 2019

Gelenaar Wim Verboven van Immo VL is vastgoedondernemer van het jaar. Hij kreeg deze prestigieuze Real Estate Award van de Confederatie Immobiliënberoepen Vlaanderen, kortweg CIB Vlaanderen.

De beroepsfederatie telt meer dan 2500 leden. Met deze prijs stimuleert en inspireert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector. CIB Vlaanderen ging op zoek naar sterke ondernemersverhalen en een onafhankelijke jury boog zich over de ingediende dossiers en duidde drie finalisten aan.

Donderdag stemden tijdens een gala avond in Tour & Taxis in Brussel het publiek, zo'n 500 vastgoedmakelaars, wie uiteindelijk met de prijs ging lopen. De prijs die CIB Vlaanderen elk jaar toekent aan een politicus of organisatie die zich inzet voor de sector, ging naar Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) vanwege haar inzet voor de verwezenlijking van het Vlaams Woninghuurdecreet.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Het stadspark in Geel is vanaf vrijdag 24 mei tot en met zondag 26 mei opnieuw het decor voor het Frinket Foodtruck Festival. 24 foodtrucks staan opgesteld die allerlei lekkernijen uit zowel eigen streek als het buitenland serveren. De handelaarsvereniging die instaat voor de organisatie zorgt ook voor een boel randanimatie. Vrijdag is er een jamsessie van de muziekacademie en krijg je beats te horen van DJ Tuuren, die ook op zondagavond een programma heeft bij Geel FM. Zaterdag komt er een dj truck en staan Serendipity Soundsystem en Twisted Melon op het programma. Op zondag is het de beurt aan Afrazeuri en The 12 Volt Project die het weekend muzikaal afsluiten. De Geelse Gidsenbond organiseert zaterdag en zondag, telkens om 15u00, een culinaire wandeling doorheen het centrum.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

CD&V Geel betreurt het "fake" nieuws dat de voorbije dagen rond het thema mobiliteit werd verspreid en al smalend als het "plan Pareijn" werd afgedaan. Mobiliteit is iets wat iedereen aanbelangt en dus een gevoelig politiek thema is, aldus het voorzittersduo van CD&V Geel Marcel Verachtert en Roger Dams.

Nog voor dat schepen van mobiliteit Marlon Pareijn de kans krijgt om een participatieproces op te starten rond een verbeterde mobiliteit in het centrum van Geel, wordt er door Unizo Geel en ook, spijtig genoeg als gevolg daarvan, door N-VA Geel het nieuws verspreid dat de voorbereidende besprekingen of schetsen al een voorstel zouden zijn. Klopt niet volgens CD&V Geel. "Het gaat over ideeën en voorstellen, niet om een mobiliteitsplan dat zonder inspraak wordt ingevoerd. Wel is het zo dat gans het proces van contactnames met de belangengroepen en het overleg nog op een ordentelijke manier moet worden opgestart."

Voor CD&V Geel is dit alles een spijtige 'storm in een glas water' over een onderwerp zonder inhoud en valt dit allemaal toe te schrijven aan de verkiezingskoorts voor komende zondag. Dat er hoogoplopende spanningen zouden zijn in de coalitie in Geel kan ook onder de noemer "fake" nieuws gecatalogeerd worden, aldus het voorzittersduo van CD&V Geel Marcel Verachtert en Roger Dams

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Open Vld Geel is niet te spreken over gekibbel binnen de Geelse coalitie over het mobiliteitsplan. "We kunnen ons niet ontdoen van het deja-vu gevoel van in 2014. De Geelse burger verdient beter dan deze kibbelcoalitie. De Gelenaar wacht al jaren op een goed én duidelijk mobiliteitsplan, en dat zal er alleen maar komen als diezelfde burgers allemaal de nodige inspraak krijgen. Zowel CD&V als N-VA pakken het al jaren fout aan wat inspraak betreft. En dan krijg je boze en ongeruste burgers." Klinkt het bij Open Vld.

"Als je zelfs binnen je eigen coalitie geen gedragen inspraakproces kan opstarten, dan gaat het zeker niet lukken met de Geelse burgers." reageert Open Vld fractieleider Lieselotte Thys na het lezen dat N-VA Geel zich distantieert van het zogenaamde Plan Pareijn. "Beseffen ze eigenlijk wel dat ze coalitiepartners zijn en dus even zeer verantwoordelijk zijn voor een vlotte mobiliteit in Geel?"

Voor Open Vld hebben beide coalitiepartners hier boter op het hoofd. Dit is gewoon een herhaling van in 2014. Vorige keer distantieerde CD&V zich van het plan N-VA schepen Molderez en nu zijn de rollen gewoon omgekeerd. En beide verliezen weer uit het oog dat het niet gaat om een plan Molderez of een plan Pareijn maar dat ze allebei bezig zijn met een mobiliteitsplan voor de stad Geel en dat ze hier beide voor verantwoordelijk zijn. En beide vergeten weer dat een gedragen mobiliteitsplan inspraak van de burgers behoeft.

De reactie van de Geelse handelaars is meer dan terecht volgens Open Vld. Lieselotte Thys: "De handelaars willen een gelijkaardige situatie van in 2014 vermijden. Ze vragen terecht om betrokken te worden bij de opmaak van het mobiliteitsplan. Participatie is niet de burger laten kiezen welk van de x-aantal uitgewerkte plannen er nu het beste is. Echte participatie begint vanaf dag 1. Echte participatie gaat om burgers betrekken bij het zoeken naar ideeën en oplossingen die de basis vormen voor die verschillende plannen. Om daarna een haalbaarheidsstudie te laten doen en wat wel en niet kan duidelijk en eerlijk te communiceren naar de burger."

"Wat men nu creëert is ongerustheid bij handelaars en bewoners. Dat is de slechtst mogelijke basis om een goed plan te bekomen. Het is moeilijk om iedereen tevreden te stellen, maar je kan wel naar streven om iedereen te laten meeschrijven aan een gedragen plan. Ik roep op om niet enkel binnen de coalitie het plan op tafel te leggen maar zo snel mogelijk de adviesraad mobiliteit op te starten en dit plan daar, met alle betrokkenen en over partijgrenzen heen te bespreken." Aldus Berten Kempen, lid van de adviesraad mobiliteit voor Open Vld.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
donderdag, 23 mei 2019 15:37

Playmobiel zakt af naar Zammel

Op woensdag 5 juni houdt de PlayMobiel halt op speelplein Kerkenveld in Zammel. De PlayMobiel trekt van deeldorp naar deeldorp en zoekt de leukste speelplekjes uit om neer te strijken. Binnenin vind je een heleboel speelgoed waarmee je buiten de gekste spelletjes kan doen. De pret begint om 14u00 en om 17u00 trekt de caravan terug huiswaarts. De PlayMobiel is gratis en voor alle leeftijden. Mama's en papa's, opa's en oma's en grote broers of zussen zijn welkom om mee te spelen of om iets te drinken op het terras.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

N-VA Geel distantieert zich van het verkeerscirculatieplan dat de ronde doet en waarover veel commotie ontstond. "Het plan zoals het nu op tafel ligt is een persoonlijk voorstel van CD&V-schepen van mobiliteit Marlon Pareijn", aldus N-VA voorzitter Gert Van Hoecke. "Het is ironisch om vast te stellen dat net de partij die de schepen van participatie levert, intern meermaals het 'plan Pareijn' besprak, terwijl N-VA Geel als coalitiepartner slecht op 6 mei voor het eerst inzage kreeg."

N-VA Geel aanvaardt het plan niet zoals ze nu op tafel ligt. Het centrum van Geel wordt in vier sectoren opgedeeld waartussen geen verkeer meer mogelijk is. Bovendien gaat het 'Plan Pareijn' uit van een verouderde visie op mobiliteit. N-VA Geel betreurt de vaststelling dat in zo'n belangrijk dossier aan achterkamerpolitiek wordt gedaan zonder overleg met de verschillende betrokken partijen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Op donderdag 30 en vrijdag 31 mei zijn de meeste stadsdiensten en het Sociaal Huis gesloten.

De bib is donderdag dicht, maar op vrijdag en zaterdag open.

Cultuurcentrum De Werft is donderdag, vrijdag en zaterdag gesloten. Het Gasthuismuseum is open van 13u30 tot 17u00.

De dienst toerisme en stadsanimatie zijn op donderdag 30 en zaterdag 1 juni open van 10u00 tot 14u00, op vrijdag 31 mei open van 10u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u00.

Het stedelijk zwembad is donderdag open van 10u00 tot 17u00. 's Morgens kan je banen trekken. Vrijdag kan je zwemmen van 12u00 tot 21u00 en baantjes trekken. Op Zaterdag en zondag gelden de normale openingsuren.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Een uitgelekte schets van het nieuwe verkeerscirculatieplan voor het centrum van Geel zorgt voor kwaad bloed bij de centrumhandelaars en de lokale afdeling van Unizo. Onze redactie kreeg die schets in handen en op een plattegrond van het Geelse centrum zijn enkele bijkomende straten tot éénrichtingsstraat omgedoopt, terwijl op drie plaatsen een definitieve verkeersknip is ingetekend. Dat de lokale middenstand er fel op reageert is vanuit hun standpunt te begrijpen.

Unizo Geel laat weten dat ze vooral bezorgd zijn dat de Geelse centrumhandelaars opnieuw niet gehoord gaan worden. En daar heeft men in het verleden al slechte ervaringen mee, zoals het parkeervrij maken en het doorgangsverbod op de Markt. Unizo wil een positieve bijdrage leveren. Zo is er al overleg geweest met de Fietsersbond Geel en dat was een vruchtbaar gesprek. Unizo Geel zegt in haar verklaring dat door samen te werken, men de stad voor iedereen goed bereikbaar kan maken, waar automobilisten, openbaar vervoer, fietsers en voetgangers harmonieus hun plek krijgen.

De nieuwe Geelse schepen van mobiliteit Marlon Pareijn zegt dat de basisversie van het verkeerscirculatieplan verschillende schetsen opleverde en dat er nog niets definitief is. Nog voor de zomer is er een overlegronde met alle mogelijke belangengroepen zoals Unizo, handelaarsvereniging Geel Centrum en de Fietsersbond. Voor de inwoners van Geel zelf volgen er nog participatiemomenten.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Tinne Gilis stuntte dinsdag in de tweede ronde van de British Open Squash. Ze schakelde het voormalig nummer 1 van de wereld Laura Massaro uit met 3-1 (11-5, 2-11, 11-7, 11-5). Voor Massaro was het haar afscheidstornooi. In de volgende ronde speelt Tinne tegen haar 2 jaar oudere zus Nele. Zij versloeg in de tweede ronde de nummer 17 uit Egypte, Hania El Hammamy, met 3-2.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

975.000 euro subsidies geeft de Vlaamse overheid voor de renovatie en verdere uitbouw van de sportsite Axion. Geel krijgt hiermee een aanzienlijk deel van de 10 miljoen euro die werd verdeeld in kader van het decreet voor ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur. Met deze bijkomende subsidie kan men het masterplan voor de volledige site verder uitwerken. Naast een gedeeltelijke renovatie van de huidige infrastructuur wordt ook een nieuw sportcomplex naast het huidige gebouwd worden in samenwerking met Thomas More. Deze nieuwe infrastructuur zal onder andere een broodnodige sporthal bevatten, 4 squashcourts, een gevechtsportzaal, danszaal, horecaruimte en vele andere faciliteiten. De totale kostprijs van deze werken zullen 8.265.000 euro kosten. Als alles vlot verloopt starten de werken volgend jaar en in september 2022 zouden alle werken voltooid moeten zijn. Schepen van sport Nadine Laeremans is tevreden. Nu kan men zo snel mogelijk aan de slag gaan om de sporter, professioneel als recreatief, meer ruimte te bieden om zich helemaal te ontplooien.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 7