Geel FM - Item gefilterd op datum: augustus 2019

99% van de in totaal 2329 chauffeurs in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout legde een negatieve alcoholtest af. De zomer BOB-campagne is volop aan de gang. Vijf chauffeurs hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Deze kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 179 euro. 24 bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,8 promille. Deze kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal. Dit resulteert in een minnelijke schikking van het parket of een dagvaarding voor de politierechter. Er werden elf rijbewijzen ingetrokken. De zomer Bob-campagne loopt nog tot en met 2 september 6u00.

Ook dit jaar kiest de politiezone hoofdzakelijk voor dagelijkse kleinschalige acties. Deze gaan door op alle mogelijke tijdstippen van de dag en op alle mogelijke plaatsen in de zone. Ook controleert men regelmatig op sluipwegen, die vaak door bestuurders met een glaasje teveel op, gebruikt worden. Hierdoor loop je de kans om op elk moment gecontroleerd te worden.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De medewerkers van de ziekenhuiskeuken hebben sinds kort een kwaliteitslabel van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen op zak. Ze namen deel aan een niet verplichte externe audit, die werking van de keuken tot in de puntjes onder de loep nam. Er werd gekeken naar verschillende criteria: het in ontvangst nemen van ingrediënten, stockage van goederen, reinigen van de keuken en het werkmateriaal, persoonlijke hygiëne en andere parameters. Dat leverde prompt het attest Smiley op, dat werd uitgereikt door het FAVV. "De dagelijkse inzet van ons personeel wordt hierbij dan ook beloond door dit uitstekend inspectieresultaat", vertelt een trotse Guy Peeters - adjunct hoofd Keuken. In de keuken van het AZ zijn dagelijks 35 werknemers in de weer.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Maandagochtend liep het spitsuur compleet in de soep aan  de fly over, aan het op- en afrittencomplex Geel-West van de E313. Een vrachtwagen kantelde vroeg in de ochtend. Met de hulp van luchtkussens stond de vrachtwagen in korte tijd weer op de wielen. Het ongeval veroorzaakte flink wat verkeershinder in de buurt.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 18 augustus 2019 18:12

Auto gestolen in Fehrenbachstraat

Dieven stalen in de Fehrenbachstraat in Geel een auto. Het gaat om een Land Rover Discovery die in de straat geparkeerd stond. De autodiefstal werd vrijdagavond opgemerkt. De daders zijn spoorloos.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert 1.500.000 euro in 73 Vlaamse jeugdverblijven. Dankzij gerichte steun kunnen uitbaters hun verblijf moderner, brandveiliger en kindvriendelijker maken voor een breder publiek. “Wanneer jongeren met vakantie gaan, moeten ze dit ook in alle comfort en veiligheid kunnen doen”, zegt Weyts. “Ik wil toerisme binnen het bereik van elke Vlaming brengen.”

In Geel ontvangen De Kievit 31.316 euro en Malpertuus 8.069 euro voor brandveiligheids- en moderniseringswerken. Beide verblijven liggen in de Belse Bossen, een toeristische parel in onze stad waar je in een groene omgeving kan genieten van de unieke landduinen.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Het parlement keurde in het voorjaar de nieuwe vzw-wet goed. Deze wet heeft een impact op zowel nieuwe als bestaande vzw's. Wat zijn de nieuwe verplichtingen voor je vzw? Welke acties moet je ondernemen en wanneer juist? Wat betekent het dat de overheid vzw's wettelijk als onderneming beschouwt?

Tijdens de gratis infosessie ‘Nieuwe vzw-wetgeving’ op donderdag 5 september om 19u30 in De Waai krijg je antwoord op deze en andere vragen. Per Geelse vereniging of vzw kunnen twee personen de sessie volgen. Je schrijft je in via www.geel.be/infosessievzw.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Op 18 augustus vindt in Zammel de vlottentocht plaats, een jaarlijkse traditie in het Geelse deeldorp. De inwoners van Zammel vrezen echter dat het wel eens de laatste editie kan zijn. In het kader van het Sigmaplan, een project van de Vlaamse overheid dat het risico op overstromingen rond de Schelde en haar zijrivieren moet verkleinen, zal het Zammelsbroek heringericht moeten worden als buffergebied. En zo dreigt ook de vlottentocht in het water te vallen. Lieselotte Thys, fractieleider van Open Vld Geel en geboren en getogen Zammelaar, trekt samen met de inwoners van Zammel aan de alarmbel.

Er is heel wat begrip binnen Zammel en Oosterlo over de noodzakelijke ingrepen binnen het Sigmaplan die de natuur weer moet herstellen en stroomopwaartse regio’s moet vrijwaren van overstromingsgevaar. Iedereen weet dat waterbeheer enorm belangrijk is voor een duurzame toekomst. Door de aanleg van extra buffergebied en de uitbreiding van het Zammelsbroek krijgt de Nete opnieuw alle ruimte en dat vinden de inwoners van Zammel een goede zaak.

Hierdoor verdwijnen echter ook de oevers van de rivier en dreigt de toegankelijkheid en de recreatiemogelijkheden binnen het gebied, waaronder de befaamde vlottentocht, te verdwijnen. Iets wat voor de inwoners van Zammel dan weer moeilijk ligt. Zij vragen nu om samen naar de plannen te kijken zodat het ook voor Zammel en haar inwoners gezonder en aangenamer wordt. De inwoners van Zammel willen als partner mee aan tafel zitten bij de vormgeving van het Zammelsbroek. Toegankelijkheid en recreatie moeten centraal blijven staan in het gebied.

Lieselotte Thys: “Van kleinsaf ging ik wandelen langs de Nete en elk jaar ga ik naar de vlottentocht. Heel Zammel en omstreken komt op deze zondag steevast genieten van de prachtige natuur en van de sfeer en de gezelligheid. Dit laten verdwijnen is Zammel in haar ziel raken. Daarom schaar ik me achter deze oproep van de inwoners van Zammel aan het Geelse stadsbestuur én aan de coördinatoren van het Sigmaplan: betrek Zammel bij de toekomst van het Zammelsbroek!”

“Tijdens het infomoment over het Sigmaplan waren er 3 grote vragen: “Gaat mijn kelder droogblijven, gaan we nog kunnen wandelen langs de Nete en kan de Vlottentocht nog doorgaan?” Op de eerste vraag kwam er een duidelijk antwoord dat er hierover gewaakt zal worden, op de andere vragen bleef het antwoord eerder vaag. Een participatiemoment zou volgen om te bekijken hoe de Zammelaar nog zou kunnen blijven genieten van hun Nete. Dat moment kan niet snel genoeg komen als men het draagvlak bij de inwoners van Zammel willen behouden.” Klinkt het bij Lieselotte Thys.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de mensen uit Zammel niet direct bezwaren hebben tegen 'het laten overstromen' van het Zammelsbroek. Vroeger overstroomde de rivier ook verscheidene keren per jaar. Maar ze zijn wel gekant tegen het verdwijnen van de dijk als wandelweg, waarbij de voorgestelde alternatieve wandelwegen maar weinig te bieden hebben. Er zijn volgens de Zammelaars verschillende alternatieven mogelijk zoals alternatieve start en stopplaatsen voor de vlottentocht of wandelroutes binnen het gebied met eventuele verhogingen en via het gebruik van bruggen, … . Er zal vanuit Zammel een constructief voorstel worden geformuleerd en aan de bevoegde instanties worden bezorgd.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Het stedelijk zwembad van Geel is van vrijdag 30 augustus tot en met vrijdag 13 september gesloten voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Dat zijn 5 dagen langer dan normaal. Dit komt omdat de korte glijbaan een nieuwe epoxylaag krijgt. Vanaf zaterdag 14 september kun je weer zwemmen, plonsen, spetteren, springen en glijden.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Op donderdag 15 augustus en vrijdag 16 augustus zijn de meeste stadsdiensten en het sociaal Huis gesloten in Geel. De diensten die wel open zijn of andere sluitingsdagen hebben, zijn :

Cultuurcentrum De Werft is dicht tot en met zaterdag 17 augustus.

De Bibliotheek is enkel donderdag gesloten.

Het Gasthuismuseum is open van 13u30 tot 17u00.

Het stedelijk zwembad is donderdag open zoals op zondag en de andere dagen met gewone zomer openingsuren.

De dienst toerisme en stadsanimatie is donderdag open van 10u00 tot 14u00 en vrijdag van 10u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u00.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Door werkzaamheden aan de riolering is de Markt vanaf woensdag 21 augustus afgesloten voor verkeer van kerk tot Diestseweg. De weg gaat voor de rest van die week afgesloten zijn. Daarom zijn de bussen van de Lijn genoodzaakt een andere route te nemen.

Lijnbussen nemen tijdens deze periode een alternatieve route langs Rozendaal. Om de doorgang van de bussen te garanderen, zal van 21 tot en met 25 augustus in Rozendaal tussen Stationsstraat en Heidebloemstraat het eenrichtingsverkeer worden opgeheven en geldt er een plaatselijk parkeerverbod.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 3