Geel FM - Item gefilterd op datum: augustus 2019
zondag, 01 september 2019 00:21

Tom Houwaer tekent voor 1 seizoen bij ASV Geel

Op zondag 1 september start het nieuwe voetbalseizoen voor ASV Geel in tweede amateurklasse. ASV Geel slaat een laatste slag met Tom Houwaer. Hij is 20 en centrale verdediger. Tom komt over van Thes Sport en tekent voor 1 seizoen.

ASV Geel speelt zijn eerste wedstrijd van het seizoen in tweede amateurklasse op verplaatsing tegen Pepingen-Halle. De wedstrijd start om 15u00

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zondag, 01 september 2019 00:08

Veilig met de fiets naar school

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Zoals elk jaar gaan de agenten van de politiezone ook bij het nieuwe schoolbegin zichtbaar aanwezig zijn op de routes van en naar de scholen. De politie let extra op te snel rijden, correct parkeren, gordeldracht, gsm-gebruik, het respecteren van de voorrangsregels, het rijgedrag van fietsers en het respecteren van de aanwijzingen van de gemachtigd opzichter. In het begin zullen ze raadgevend of vermanend optreden. Daarna zullen ze ook verbaliserend optreden.

De agenten beperken dit extra toezicht niet tot de eerste weken van het schooljaar. Met de actie ‘Veilige schoolomgeving’ wil de politiezone de verkeersveiligheid van de schoolgaande kinderen het hele schooljaar verhogen. Hierbij komt elke week een andere basisschool aan bod en wordt intensief samengewerkt met de scholen en ook de ouders. Een veilige schoolomgeving is  niet alleen een zaak van de politie. De inspanning en aandacht van (groot)ouders, kinderen, jongeren en de scholen is hierbij onontbeerlijk.
Zorg in de donkere maanden dat je zoon of dochter goed zichtbaar de weg opgaat door onder andere een fluovestje te dragen en goede fietsverlichting te hebben.

Tips om veilig naar school te fietsen
- Stippel vooraf samen de veiligste weg uit. Dit is niet noodzakelijk de kortste weg.
- Zorg dat je kind goed zichtbaar is. Een fluo-vestje en reflecterende strips zijn ideaal. Een fietshelm geeft extra bescherming bij een val.
- Als er een fietspad is, gebruik het dan in de aangegeven rijrichting. Is er geen fietspad, rijd dan rechts op de rijbaan.
- Ben je jonger dan 10 jaar, dan mag je ook op het voetpad fietsen.
- Als fietser heb je geen voorrang op oversteekplaatsen voor fietsers. Je moet wachten tot het veilig is om over te steken.
- Een zebrapad is een oversteekplaats voor voetgangers. Als fietser stap je af en steek je te voet met je fiets aan de hand over.
- Is er geen oversteekplaats voor fietsers, kies dan een plaats waar je goed zichtbaar bent en waar je de voertuigen goed ziet aankomen.
- Leer je kind de arm uit te steken wanneer hij moet afslaan en wanneer hij moet inhalen of zijwaarts uitwijken.
- Zorg ervoor dat je kind zich goed bewust is van de dode hoek bij vrachtwagens of autobussen. Zeg duidelijk dat hij best achter de vrachtwagen of bus wacht en niet ernaast. Dan sta je immers in de dode hoek en kan de chauffeur hem onmogelijk zien.
- Zorg dat de fiets technisch volledig in orde is. Dit wil zeggen: aangepast aan de grootte van je kind, volledig uitgerust en goed onderhouden. De fiets heeft de juiste afmeting als je kind met de voeten de grond kan raken als hij op het zadel zit.
- Maak je kind alert voor onverwachte hindernissen zoals het plots opengaan van een portier of een auto die uit een garage of parking rijdt.
- Hang de schooltas nooit aan het stuur. Dit brengt je uit evenwicht. Draag ze op je rug of zet ze op de bagagedrager.
- Een draagbaar telefoontoestel gebruiken al fietsend mag niet. Hou je aandacht bij het verkeer.
- Als fietser geef je ook voorrang aan voetgangers die oversteken op een zebrapad.

Een volledig uitgeruste gewone fiets heeft:
- een bel (hoorbaar op 20 meter)
- twee goed functionerende remmen, één op het voorwiel en één op het achterwiel
- één witte reflector vooraan
- één rode reflector achteraan
- aan elke kant van de pedalen gele of oranje reflectoren
- op de spaken van de wielen minstens twee gele of oranje reflectoren of een witte reflecterende strook aan weerszijden van elke band

Vanaf het vallen van de avond tot het aanbreken van de dag, maar ook overdag als de zichtbaarheid minder dan 200 meter bedraagt, moet je als fietser zowel vooraan als achteraan met verlichting rijden. Het rode achterlicht moet 's nachts, bij helder weer, zichtbaar zijn op een afstand van minstens 100 m. De lichten mogen knipperen. Ze moeten niet verplicht op je fiets zitten. Je mag ze ook op je kledij, rugzak of andere bagage bevestigen zolang ze duidelijk zichtbaar is voor andere weggebruikers.

Gepubliceerd in Geels Nieuws
zaterdag, 31 augustus 2019 23:53

Herdenking einde WO II in Winkelomheide

Op zondag 1 september vindt er een grote herdenkingsplechtigheid plaats in Winkelomheide over het einde van de tweede wereldoorlog. Vanaf 9u tot 23u kan je terecht op de voetbalterreinen van Alberta aan de Hollandsebaan.

82ND-101st US Airborn Division Herselt, zet er een origineel militair kampement op uit WOII. Je ziet er zware en lichte Amerikaanse en Engelse voertuigen en je krijgt info over veldartillerie, luchtafweergeschut... Saluutschoten ontbreken niet! Om 16.30u en 18.30u is er een live US Airborn show met oorlogsmuziek en kan je dansen!

Een fietstocht brengt je in de namiddag op 6 locaties in Winkelomheide waar authentieke oorlogsverhalen verteld worden door rasechte vertellers uit de Hei. Je haalt best vanaf 12u30 een fietsroutekaart af aan de infostand op het Alberta terrein (begin- en eindpunt van de fietsroute). De verhalen worden tegelijk om het half uur op alle locaties verteld tussen 13u30 en 16u30. Reken op 120 minuten voor een volledige tocht.

De kinderen kunnen zich amuseren op een 40 meter lang WOII-springkasteel terwijl ouders terecht kunnen in een reuze bivaktent voor een hapje en een drankje. De toegang is gratis

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Op vrijdag 30 augustus komt Willy Sommers om 16u naar Tony's Muziekhuis aan de Pas. Hij signeert er zijn nieuwe CD 'Sommers of 69'. Hij begon destijds zijn carrière bij The Yeats, een coverband die in 1969 werd opgericht. Willy ging grasduinen in het coverrepertoire van The Yeats en dook met heel wat muzikale bagage uit 1969 en ideeën de studio in. Het resultaat werd een album vol nostalgische popmuziek.

Naast de reeds verschenen single "Eeuwige dromers" en de huidige single "Je brengt me van de wijs" staat er op het nieuwe album nog 10 parels onder productie van Hans Francken (o.a. Clouseau) en allemaal opgenomen in grote muzikale bezetting. Op "Zigzag" zingt Willy samen met Helmut Lotti. Ook wist hij de bekende componist/toetsenist André Brasseur te strikken voor een virtuoze begeleiding op Hammond tijdens "'t Seizoen van de liefde".

Gepubliceerd in Geels Nieuws

In 4de provinciale D werd de tweede competitiewedstrijd afgewerkt. KSAV St-Dimpna verloor op eigen veld met 1-3 van Ezaart. Alberta uit Winkelomheide stuurde Ramsel naar huis met een 2-1 overwinning. Punt-Larum tegen Heultje was een waar doelpuntenfestijn. het werd 5-4 voor de Gelenaars. Zammel ging met 0-2 winnen op het veld van Rosselaar Hulsen. De Eindhoutse Netezonen wonnen met 1-0 van Olen United. En het burenduel tussen Tongerlo en Oevel eindigde op 2-3.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Op 2 september starten asfalteringswerken aan de riooldeksels in Dr. Van de Perrestraat. De werken vangen aan na 9 uur zodat het verkeer op de eerste schooldag nog vlot kan passeren. De werken vinden plaats van de spooroverweg tot Katersberg en zullen een hele week duren.

Er geldt een éénrichtingsverkeer komende vanuit Kasterlee. Doorgaand verkeer uit de andere richting kan omrijden langs Kwakkelberg, Lijnbussen rijden via Heistraat. Fietsers kunnen in beide richtingen door.

Het nieuwe asfalt wil auto's comfortabeler laten rijden en structureel voorkomen dat de riooldeksels afslijten. 

Gepubliceerd in Geels Nieuws
woensdag, 28 augustus 2019 10:23

Jongeman aangehouden voor fietsdiefstallen

Een jongeman van 18 uit Geel werd door de lokale politie aangehouden en meegenomen voor verhoor naar het politiekantoor. Hij reed rond op één van de gestolen fietsen. In de fietszakken vond men andere gestolen waren terug.

Maandagochtend meldden inwoners een diefstal van fietsen uit een bijgebouw achter een woning. Tijdens de vaststellingen kreeg de politie melding van twee bijkomende inbraken in dezelfde straat. Bij het buurtonderzoek van deze inbraken troffen de agenten nog een ladder en fiets aan, vermoedelijk van een vierde inbraak.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

De 20ste editie van de openwater zwemwedstrijd van ZGeel is geannuleerd. Normaal vond de wedstrijd plaats op 8 september in het kanaal Bocholt-Herentals.  Momenteel geldt er op het kanaal een verbod op zachte recreatie door de aanwezigheid van blauwalgen in het kanaal. De organisatie hoopte tot het laatste moment, maar tevergeefs. Het probleem van de blauwalgen gaat zich niet oplossen de komende 14 dagen.

Sinds 21 augustus geldt er een captatie- en recreatieverbod op het volledige kanaal Bocholt-Herentals. Blauwalgen vormen een blauwgroene, soms roodbruine, olieachtige laag op het water en houden gezondheidsrisico's in voor mens en dier. Ze kunnen onder meer leiden tot huidirritatie, hoofdpijn en maag- en darmklachten wanneer men in contact komt met besmet water. Normaal komen ze vooral voor in vijvers en waterlopen met erg weinig stroming, maar door het warme en droge weer duiken ze deze zomer ook in heel wat kanalen op.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Gelenaar Frederik Frison verlengt zijn contract met twee jaar bij wielerteam Lotto Soudal. Frederik is 27 en blijft tot eind 2021 bij de ploeg. Volgens Frederik was het een makkelijke beslissing om te blijven bij Lotto Soudal. Hij voelt zich goed in het team en weet exact welke rol hij moet vervullen en wat van hem wordt verwacht in het team. Dit jaar start hij nog in de ronde van Groot-Brittannië en enkele Belgische ééndagskoersen. Voor het najaar is er nog geen 100% zekerheid voor Frederik. Zowel Parijs-Tours als wedstrijden in China zijn een optie voor hem.

Gepubliceerd in Geels Nieuws

Ongeveer 100 nieuwe leerlingen starten op 2 september bij scholengemeenschap Kogeka. De directies en medewerkers van de scholengemeenschap zijn verheugd over het resultaat, maar groei betekent ook dat er nieuwe personeelsleden moeten gevonden worden. Momenteel zijn de scholen op zoek naar leerkrachten wetenschappen, techniek, godsdienst en Frans. Wie interesse heeft voor een functie als leraar in een dynamische scholengemeenschap met honderden fijne collega's/personeelsleden, kan alvast zijn/haar gegevens melden hier via de sollicitatiedatabank .

Gepubliceerd in Geels Nieuws
Pagina 1 van 5