vrijdag, 15 november 2019 13:41

Openbaar onderzoek naar nieuwe locatie containerpark Geel gestart

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Openbaar onderzoek naar nieuwe locatie containerpark Geel gestart Stad Geel

Van 15 november tot en met 13 januari volgend jaar loopt een openbaar onderzoek voor in Winkelom voor een nieuwe locatie van het containerpark van Geel. Op basis van een uitgebreid locatie-onderzoek werd de nieuwe locatie geselecteerd.
Het containerpark in Geel is veel te klein en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Omdat het park ter plaatse ook niet kan uitbreiden, is de stad Geel samen met IOK al jaren bezig met de zoektocht naar een nieuwe geschikte locatie. Deze locatie is nu gevonden aan Winkelom, net ten noorden van het bestaande bedrijventerrein. Hier wil de stad, samen met IOK een nieuw en modern recyclagepark ontwikkelen voor alle Gelenaars.
Op de nieuwe locatie voor het recyclagepark is veel meer ruimte dan op het huidige containerpark. Hierdoor kan het park goed georganiseerd en uitgerust worden, zodat de lange wachtrijen voor de ingang verleden tijd zouden moeten zijn en er ook een veel betere gescheiden inzameling kan plaatsvinden. De investeringen van stad Geel en IOK in het nieuwe recyclagepark zijn dan ook een belangrijke stap voor een duurzame toekomst voor Geel.
Het ruimtelijk uitvoeringsplan voor het nieuwe recyclagepark werd op maandag 30 september voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad van Geel. Door middel van dit plan wordt de huidige bestemming van de gronden waar het park zal worden gerealiseerd, omgezet van landbouwzone naar zone voor gemeenschapsvoorzieningen, zodat het recyclagepark hier kan worden gerealiseerd. Ook is een ruime buffering rond het park opgenomen in de plannen, zodat eventuele overlast tot het minimum kan worden beperkt.

Lees 227 keer